Uno Telefoni

chat

Sara Johansson rapporterade i Telekom Idag att det går uppåt för Uno Telefoni. Detta var i slutet av februari 2013 och mycket har hänt sedan dess. Enligt artikeln så visade det dåvarande resultatet att företaget hade en tillväxt på 59 procent och en nettoomsättning på 17,7 miljoner. Den dåvarande VD:n på Uno Telefoni, Jonas Angleflod, kunde vid tidpunkten konstatera att företagets satsning på partners har gett en hög tillväxt samtidigt som lönsamheten förbättras kraftigt. Det bra resultatet ger företaget möjlighet att fortsätta satsa på tillväxt och att investera i nya tjänster som kunderna efterfrågar och vill ha. Uno Telefoni ville även satsa på att erbjuda en mycket hög servicenivå. I slutet på 2013 hade företaget 1 121 företagskunder med 30 261 abonnemang.

Läs Telekomidag uppmärksammar Uno Telefoni

Utmärkelser

Uno Telefoni blev dock uppmärksammat redan innan 2013. I december 2010 gjorde tidningen Telekom Idag ett omfattande test av Sveriges växeltjänster när det gäller telekom och Uno Telefoni korades då till den bästa.

Mellan åren 2008 och 2012 så kammade de även hem pris för årets säljpartner från mjukvaruleverantören Telepo. De blev även ”Partner of the year” 2013 för samma säljpartner. Denna utmärkelse delas ut till den partner som har störst kundstock, minst kunder som lämnar dem och som har hög tillväxt. Detta är tuffa krav, så ett fantastiskt pris att vinna.

Som om inte detta var nog så placerades Uno Telefoni bland HIT-bolagen 2013 . Detta är Sveriges hetaste IT-bolag och HIT står för hype, innovation och tillväxt. Konkurrensen bland IT-bolagen är otroligt hög i Sverige som är ett av världens mest innovativa länder och att få vara med på denna listan är ett sant privilegium.

Uno Telefoni nominerades till årets tjänst på Telekomgalan 2014 tillsammans med stora företag som Comviq, Swish och Telia M2M. Uno Telefoni fick nomineringen genom att tillhandahålla en enkel och attraktiv tjänst med fokus på service och har på detta sätt skapat stor framgång för Uno som växer starkt på företagsmarknaden.

2015 hamnande Uno Telefoni på plats 19 över Sveriges snabbast växande teknikbolag som utsågs av Deloitte. Detta är en lista som kallas Sweden Technology Fast 50. Listan är baserad på företagets tillväxt under de senaste 4 åren. Deloitte skapade denna utmärkelsen i USA 1995  och idag finns den i över 20 länder och är ett erkännande av framgång för teknologiföretagen runt om i världen. I Sverige har Deloittes ranking funnits sedan år 2003. Deloitte inkluderar både publika och privata bolag och omfattar även all typ av teknologi. Att placera sig på plats 19 i Sverige är alltså inte fy skam!

Årets molnleverantör i Danmark är den senaste utmärkelsen som företaget kan stoltsera med. Uno Telefoni har nämligen fått Mitels utmärkelse ”Cloud Service Provider of the Year” för sin danska verksamhet. Företaget etablerade sig i Danmark för fyra år sedan och kan nu alltså säga att de är Mitels bästa och snabbast växande partner i landet.

Det går bra för Uno Telefoni. De ligger långt fram i utvecklingen och det behöver man inte bara ta deras eget ord för. Man kan se det på hur företaget har utvecklats och på alla utmärkelser som de fått sedan företaget grundades 2004. Vad framtiden håller för Uno Telefoni återstår att se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *