Rengöring av kylskåp

Kylskåp

Det är lätt att lägga märke till om köksbänken eller matbordet behöver rengöras, men är det lika lätt när det kommer till kylskåpet? När kylskåpsdörren stängs är det lätt att glömma bort att det kanske också har behov för en rengöring. Här har vi samlat ett par goda råd som vi tycker är bra att ha i bakhuvudet när det kommer till rengöring av ditt kylskåp.

Våra kylskåp är ofta fulla av matvaror, det betyder att ytorna inte är speciellt synliga och det är lätt att missa att de blivit smutsiga. Vi rekommenderar att man tvättar ur sitt kylskåp relativt ofta, då slipper man ett smutsigt kylskåp som kräver en storrengöring. Om du råkar spilla något i kylskåpet så är det mycket lättare att torka upp det med detsamma än att vänta tills det har stelnat och därmed är svårare att få bort.

Genom att rengöra kylskåpet till exempel en gång i månaden skaffar man sig också en överblick över vilka matvaror man har, man ser också vad som bör ätas innan det blivit för gammalt så att man kan undgå matspill. Är du duktig på att packa in maten så kommer den inte bara hålla sig fräsch längre, du slipper också onödigt kladd vilket leder till att du kan tvätta ur kylskåpet mer sällan.

Ska du storhandla så kan det vara smart att tvätta ur kylskåpet innan du beger dig till affären. Rengöringen blir lättare eftersom du utnyttjar att det är få varor i kylskåpet och du får samtidigt en bättre överblick över vad det är du behöver köpa.

Hitta fler tips hos https://gram.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *