När man ska välja kontorshotell

kontorshotell

När man ska välja kontorshotell så är det viktigt att välja en lämplig byggnad i ett gynnsamt läge, man vill ha olika sektioner och avdelningar. Syftet med kontorsutrymmen är att skapa god arbetsmiljö och att få en effektivitet och snabbhet i kontorsarbetet.

Detta är viktigt för både medarbetare och besökare. Kontorsanställda tillbringar väldigt mycket av sin tid på kontoret och dåligt kontorshotell kan orsaka tristess och frustration bland de anställda. Dålig miljö kan också orsaka dåligt intryck till utomstående, vilken självklart inte är bra.

Att hyra ett kontorshotell kan för många företag vara förknippat med att vara ett väldigt dyrt alternativ. Det gäller dock att ha helt klart för sig vad det innebär att nyttja kontorshotell samt väga fördelarna mot nackdelarna. Konceptet kontorshotell har blivit mer och mer etablerat sedan 90-talet och ökar fortfarande mer och mer i popularitet. Det ökade intresset betyder därmed att antalet nystartande kontorshotell är många. Tidigare handlade det ofta om att erbjuda små utrymmen, ofta anpassat för anställda som var på resande fot men som behövde ett temporärt kontor. Idag är det allt fler etablerade medelstora och stora företag, som placerar hela sin verksamhet under en tid på ett kontorshotell. Kontorshotellen har helt enkelt anpassat sig till en allt större kundstock.

Vad är då fördelarna med att välja att lägga sin verksamhet på ett kontorshotell? Här kommer några:

Attraktiv adress

För vissa företag spelar det mindre roll, men för andra är det otroligt viktigt – läget. Alla företag skulle troligtvis välja att ha sitt kontor på en mer attraktiv adress om de fick välja. Det är denna möjligheten som ges genom att välja ett kontorshotell, om än för en begränsad tid. Detta ger kunderna som kommer på besök känslan av att du sitter på rätt plats och med rätt förutsättningar.

Ingen stor initialkostnad

Väljer du kontorshotell så behöver du inte köpa in skrivbord, kopiatorer, lokalanpassa lokalen samt installera reception, konferensrum osv. Du kan istället koncentrera dig på att snabbt kunna komma igång med verksamheten.

Koncentrera er på kärnverksamheten

Av ett kontorshotell kan du förvänta dig hög service. Telefoni, receptionist, sköta kaffemaskiner och städa lokalen är några av många moment som du kan glömma bort och istället fokusera på det du och ditt företag behöver göra.

Flexibla kontraktstider

Många kontorshotell erbjuder löpande kontraktstid på månadsbasis. Ni kan först se om ni trivs på kontorshotellet och om ni gör det så kan du som hyresgäst få ett bättre pris om ditt företag väljer att skriva på för en längre period.

Dessa är några av de viktigaste fördelarna när det kommer till att välja alternativet kontorshotell vid valet av vart er verksamhet ska bedrivas och hur. Många gånger kan man även märka att man faktiskt sitter i en spännande miljö och man kanske till och med möter andra företag på kontorshotellet som är blivande kunder, eller som jobbar i samma bransch. Om företaget skulle växa eller minska, finns det ofta möjligheten att på ett enkelt sätt byta storleken på kontoret och anpassa den hyrda lokalen efter just ert behov. Enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *