Kan dagens horoskop verkligen stämma?

Det är ingen nyhet att horoskop hjälper människor när de försöker få klarspråk i vad som kommer att hända så att de kan förbereda sig på eventuella saker. Oavsett om du bara är uttråkad och försöker fördriva tiden genom att läsa dagens horoskop då och då, eller om du är ett stort fan av astrologin och stjärntecknens värld har du säkert undrat hur mycket dessa horoskop egentligen stämmer överens med verkligheten.

Det är ganska logiskt att dagliga horoskop är generella – de skrivs för att stämma in på många människor och fungerar ofta mer som vägvisare än något som ger konkreta bevis på vad som kommer att hända under dagen.

Man kan alltså säga att dagens horoskop blir något av en beskrivning av ditt stjärntecken och förklaring på hur detta speglar vardagen, de är alltså inte troligt att de stämmer in till punkt och pricka.

dagens horoskopDet finns trots all bara 12 stjärntecken men miljarder människor – och alla har självklart inte samma vardag eller utmaningar. Försök att hålla ögonen öppna så att du själv kan räkna ut hur mycket som verkligen stämmer av det du läst, men se upp så att du inte försöker hitta tecken under dagen som egentligen inte finns.

Till skillnad från månads- eller veckohoroskop har dagens horoskop en väldigt kort tidsspann – så därför kan du inte förvänta dig att allt stämmer in. Använd istället morgonen till att läsa ditt horoskop för att få en överblick över dagen, inte en punktlista på hur du ska spendera dagen. Eftersom det du läser om utspelar sig under en sådan kort tidsperiod kan du försöka se detta som en slags kompass som kan få dig att bestämma om du ska göra någonting eller inte. Om det exempelvis står i ditt dagliga horoskop att du kommer att ha en utmanande dag på jobbet kanske det inte är en bra idé att ta dig ann nya saker när du arbetar.

Om du läser att det kommer att bli en fantastisk dag som innebär stora framgångar kan du således använda informationen till att faktiskt satsa på ett nytt projekt eller liknande om du får möjligheten. Se därför till att inte ta allt du läser i horoskopet alltför allvarligt, satsa på att förstå det övergripande budskapet och fokusera inte på de små detaljerna som kanske inte passar in i ditt liv.

Med det sagt finns det goda anledningar till varför du ska läsa horoskop dagligen – det spelar ingen roll om du tror på det du läser eller bara gör det för att underhålla dig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *