Handla i Tyskland

Det har blivit alltmer populärt att ta färjan över sundet för att handla i Tyskland. Anledningen till varför man åker över och handlar säger man ofta har att göra med att det är så billigt. Visst är priserna billigare, men man får även räkna in i priset vad resan över kostar. Om man dock är ute i god tid så kan man hitta en väldigt billig resa med färja och du kan ju då även ta bilen med dig (och om nödvändigt även en släpvagn).

Handla i TysklandSå varför har vi fått den uppfattningen om att allt är så billigt i Tyskland? Priserna på alkohol spelar säkert en stor roll. Priserna i Sverige är bland de högsta i Europa, men vi skulle ju lika gärna kunna åka till England för att handla alkohol, eftersom priserna är i stort sett detsamma som i Tyskland. En annan faktor är säkert lättillgängligheten. Man kan ta en färja från Trelleborg i Sverige och vara framme i Tyskland bara några timmar senare. Du kan lätt ta med dig bilen och det finns även BorderShops som har Europas största utbud på vin och öl och här kan du till och med hitta svenska ölmärken, vilket jag tror många uppskattar.

Tyskland handlar dock inte bara om vin och sprit utan är ett utmärkt shoppingland för allehanda varor. I storstäderna finns det mycket bra shoppingområden, där man kan handla allt ifrån kläder och skor till design och elektronik. Det är också en trevlig upplevelse att shoppa i Tyskland. Många shoppingområdet är vackert utformade och innehåller förutom butiker även bra restauranger och caféer. Man har på äkta tyskt manér det rent, fint och snyggt. Shoppingen i Tyskland handlar ofta om att hitta kvalitetsvaror till ett mycket bra pris.

En annan anledning till varför det faktiskt är billigare att handla i Tyskland är att de har en lägre momssats. Elektronik är en av de saker som man väljer att handla eftersom momsen är billigare. Om man är intresserad av mode har Tyskland även här mycket att erbjuda och flera städer slåss ständigt om att var modemetropolen. Det finns också en tradition av lite udda butiker i de större städerna och här finns även mycket musik och man kan till och med hitta mer svårfunna skivor på någon gata i Berlin eller München.

En annan anledning till varför vi älskar att handla i Tyskland är valutan. Euron står bra i kurs för oss svenskar om vi gämför med till exempel det Brittiska pundet. Nästan överallt i Tyskland går det numera även att betala med sedvanliga betal- och kreditkort, vilket också är ett plus.

Man kan köra hela vägen till Tyskland om man vill, men är man inte många som kan turas av med körningen så är det risk för att man måste stanna och ta in på hotell på vägen. För de pengarna kan man istället ta en färja. En del rederier erbjuder nattfärjor där man har sin egen hytt och kommer till Tyskland utvilad på morgonen. Men många erbjuder även dagsturer till ett väldigt lågt pris och detta gör det så klar ännu lättar för oss att åka och handla i Tyskland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *