Djur under camping i Sydafrika

Sydafrika

Att resa till Sydafrika är en väldigt häftig upplevelse som få får chansen att göra. Det finns ett stort antal anledningar till varför vi i Sverige älskar att åka till Sydafrika, men man kan gissa att det finns tre primära anledningar. Att komma bort ifrån stressen av det vardagliga livet, att Sydafrika är så annorlunda jämfört med den svenska miljön och därför väldigt intressant samt att det finns en chans att se spektakulära djur under sin safarifärd. Men vilka djur kan man se? Nedan ska vi gå igenom några av dem.

Resa till Sydafrika med Nyati Safari.

Lejon på safari under camping i Sydafrika

Ett djur som många ser fram emot att potentiellt se är det ståtliga lejonet. Det finns nog ingen som inte vet vad ett lejon är. Vad man dock kanske inte vet är att de kan väga så mycket som 250 kg, nästa lika mycket som fyra människor sammanlagt. Det enda kattdjuret som kan bli större än lejonet är tigern, och detta djur förtjänar därför sin plats som savannens konung. Ett lejon kan bli 15 år gammalt, vilket ungefär är lika mycket som en ordinär katt. Trots detta är det många lejon som bara lever till 10 år, då de ofta hamnar i slagsmål med andra lejonhannar. Om man skulle se ett lejon på safarit under sin camping i Sydafrika behöver man vanligtvis inte vara rädd. Människor är nämligen inte en del av deras måltid.

Giraff på safari under camping i Sydafrika

Om man börjar tala om det högsta djuret med den längsta nacken vet de flesta vad man talar om. Giraffen, som kan växa sig så hög som 5 meter. Om man tänker sig att en människa är kring 1,5 meter är detta fantastiskt högt. På grund av deras storlek väger de självklart mer än lejonet, och ligger på ungefär ett ton. Det är just ute på savannen som giraffen gillar att vistas, och de har en förkärlek för Acacia träden. Deras mat tar sällan slut då de kan nå mycket högre upp än de andra växtätarna, och har därför ingen konkurrens gällande vem som får maten först.

Flodhäst på safari under camping i Sydafrika

Trots flodhästens stora gap är de faktiskt växtätare som tillbringar sin vardag med att glassa i vattnet, och äter sedan gräs under kvällarna. Man ska dock inte låta sig luras. Även om flodhästen är en växtätare är den fortfarande väldigt farlig. De kan springa så fort som 30 km/h trots sin tunga vikt. Dessa djur är mycket mer benägna att attackera människor än de flesta andra djuren.

Elefant på safari under camping i Sydafrika

Visst är elefanter extraordinära på grund av många olika anledningar. De är enorma, ser väldigt unika ut och kan leva i upp till 70 år. Det kan man inte säga om så många andra djur. De kan bli 4 meter höga och väga 3,5-12 ton. Trots att elefanter verkar lugna ska man ändå vara försiktig. De kan bli farliga under safarit. Om en av dem exempelvis precis har fött en unge kan de lätt bli aggressiva.

Läs mer på www.campingnetshop.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *